Hovězí kližku nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Zalijeme vínem a vývarem. Přidáme červenou cibuli a mrkev nakrájenou na větší kusy, tak abychom je mohli později vyndat.
Maso udusíme téměř doměkka.
Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky, slaninu na kostičky a šalotky pouze oloupeme. Slaninu, šalotku i žampiony orestujeme a přidáme k masu. Vše společně dodusíme do změknutí masa.
Z másla a mouky připravíme zásmažku, pomocí které omáčku zahustíme. Dochutíme solí a pepřem. Brambory nastrouháme najemno, přidáme solamyl a vejce. Pořádně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Ze směsi vyválíme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme.
Tip: použijeme-li kvalitní vývar a maso dusíme dostatečně dlouho, tuto omáčku není potřeba zahušťovat. Vložka v omáčce se nesmí vařit dlouho, aby se nerozdusila.