na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím

Na polévku

  • ořez z jednoho kapra (skelet, hlava)
  • 2 větší mrkve 
  • 1 petržel
  • ½ malého celeru
  • 1 cibule
  • 5 kuliček nového koření
  • 5 kuliček pepře
  • 2 bobkové listy
  • 2 lžíce másla
  • sůl
  • muškátový oříšek

 Na knedlíčky

  • 2 vejce
  • hrst nasekané listové petržele (nebo lžíci sušené)
  • půlka mrkve, najemno nastrouhané
  • 0 g polohrubé mouky
  • špetka soli

Na másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, poté přidáme mrkev, zbytek zeleniny, koření a restujeme, než se hezky rozvoní asi 5 minut. Poté do hrnce vložíme rybu a zalijeme vodou jen tak, aby byla ponořená. Přivedeme k varu a poté vaříme asi půl hodiny. Obereme maso, kosti a vyvařené koření vyhodíme, a vývar se zeleninou rozmixujeme. Dochutíme solí a trochou čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku

Suroviny na knedlíčky promícháme, těsto necháme chvíli odstát a poté buď přes síto na halušky, nebo postupným nabíráním lžičkou zavaříme do polévky – větší knedlíčky jsou hotové asi za 3-4 minuty, dobré je ochutnávat. Nakonec přidáme do polévky zpět obrané maso.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024