300 g měkkého tvarohu nejlépe farmářského (Farma Zdeňka)
1 vejce
170 g krupice
50 g mletého máku
40 g třtinového cukru
10 g makového oleje (Bohemia Olej)
sůl trocha řepkového oleje
Všechny suroviny dejte do mísy a rukama zpracujte celistvé těsto. Z těsta rukama vytvořte jednotlivé noky. Do většího hrnce dejte vařit vodu, kterou trochu osolte. Když voda vaří, opatrně do ní vhoďte noky a vařte je dokud nevyplavou, poté je ihned děravou sběračkou vylovte a přemístěte je do cedníku. Také je trochu polijte řepkovým olejem, aby se neslepily.
Jahodová omáčka:
500 g jahod
150 ml růžového vína (Cuvée Naděje)
90 g třtinového cukru
250 g smetany ke šlehání
Jahody omyjte, zbavte je stopky a nakrájejte je na půlky nebo na čtvrtky, které vhoďte do středního hrnce. K jahodám přidejte víno a cukr a hrnec dejte na plotýnku, kterou zapněte na vyšší teplotní stupeň.Nyní nechte víno vypařit a cukr rozpustit, trvá to cca 5 minut.Poté přilijte smetanu, nechte minutu probublat a vše tyčovým mixérem rozmixujte. Servírování: plátky jahod lístky máty trocha smetana ke šlehání Před podáváním nechte noky i omáčku vychladnout Do hlubšího talíře (nejlépe na těstoviny) nalijte trochu omáčky, do ní opatrně vložte noky. Pomocí kávové lžičky ozdobte omáčku smetanou. Nakonec přidejte plátky jahod a lístky máty.