na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • Volská oháňka nasekaná na kusy 1kg
  • Mrkev 200g
  • Celer 200g
  • Cibule 200g
  • Pohankové nudle 100g
  • Sůl
  • Celý pepř
  • Nové koření
  • Bobkový list
Maso omyjeme a vložíme s očištěnou zeleninou do studené vody. Přidáme koření. Uvedeme téměř do varu a ztlumíme teplotu tak, aby se polévka nevařila „klokotem“, polévka by se mohla zakalit. Vaříme do změknutí masa (cca 3 hodiny). Během vaření občas sbíráme z povrchu polévky sraženou bílkovinu. Polévku vycedíme. Maso obereme z kostí a zeleninu nakrájíme. Dochutíme solí.

Těstoviny uvaříme v osolené vodě a vložíme do polévky.

Tip: Maso vždy vkládáme do studené vody. Platí, že chceme-li mít silný vývar, začínáme se studenou vodou, aby byl dostatek času k uvolnění co největšího množství chuťových a vonných látek z masa a zeleniny do polévky při postupném ohřevu a pomalém varu.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024