Na nádivku potřebujete: 6 den starých rohlíků (pekárna INTEGRA – Vysoké n. Jizerou), 6 vajec (farma Hnátnice), 200 ml plnotučného mléka (farma Vrcovice), 150 g uzeného masa (uzeniny Novák – České Budějovice), 150 g vařeného kuřecího masa (farma Loužná), 1 nakrájená cibule, 2 prolisované stroužky česneku, ¼ lžičky muškátového oříšku, ¼ lžičky pepře, 1 lžička soli, 100 g kopřiv, 50 g medvědího česneku a 1 lžíce másla.
Dokonalost vašim domácím zvěřinovým hodům dodají také domácí knedlíky. Vyzkoušejte tradiční žemlový nebo v páře připravovaný "hrníčkový" a zkuste ozvláštnit třeba bylinkami.
Na grilování budete potřebovat asi 0,5 kg vepřové panenky a na marinádu sójovou omáčku, rýžový ocet, sezamový olej, čertsvý zázvor, drcené chilli, cukr a jarní cibulku.
Na grilování budete potřebovat 500
g mletého vepřového masa (pan Matek, Řeznictví a uzenářství), citronová
kůra z jednoho chemicky neošetřeného citronu, 60
g čerstvě namleté strouhanky, 50
g tvrdého sýra, např. Mauritius (Horský statek Abertamy), 2
lžičky tymiánu (pouze lístky), 1
lžička soli a čerstvě mletý pepř.
Na housky budete potřebovat: 500
g polohrubé mouky (Mlýn a krupárna MRSKOŠ), 260
g plnotučného mléka (Farma Cibochovi), 1
vejce (pan Martínek), 15
g čerstvého droždí nebo 5 g sušeného, 35
g cukru, 10
g soli, 40
g zcela změklého nebo rozpuštěného másla a vejce
nebo mléko k pomašlování.
Na vaření budete potřebovat 500 g mletého hovězího masa, lépe tučnějšího (Farma a jatky
Rudolec), 1 lžíce worchesterské omáčky, sůl, pepř, 120 g karamelizované cibulky, 120 g kozího sýra (paní Eva Sedláková), 100 g nakládaných brusinek/rybízu (společnost Rakytník
Cvrček) a 4 listy salátu (pan Svačina, Ovčáry).
Na vaření budete potřebovat: 2 jitrnice od pana řezníka Görgla ze Slivence, ½ kg brambor z Beskyd, svazek jarní cibulky, 10 dkg krájeného másla Lacrum a 2 PL slunečnicového oleje Bohemia
Na vaření budete potřebovat 3 vepřové kotlety od řezníka a uzenáře Matka z Kostelce nad Labem, 2 – 3 spíše měkčí moučná jablka z Lounska, 1 polévkovou lžíci slunečnicového Bohemia oleje, 2 polévkové lžíce másla, 1 velkou bílou cibuli nakrájenou na kolečka, 1 hrneček bílého vína od Jakubčíka a 1 snítku rozmarýnu. Na přílohu šťouchané brambory.
Na vaření budete potřebovat: 1200 g kančího masa (kýta či krkovička) z farmy Rudolec, 3 větší cibule, 100 g špeku či slaniny od Matka nebo Nováka, polévkovou zeleninu (3 větší mrkve, petržel, trochu celeru), koření (3 bobule nového koření, 1 menší bobkový list, jalovec od kořenáře Davídka), 3 polévkové lžíce rajčatového protlaku, 100 ml červeného vína od vinaře Jakubčíka, 100 ml masového vývaru, 1 polévková lžíce mouky a 2 polévkové lžíce brusinkového kompotu.
Na vaření budete potřebovat: 1 celé kuře, ½ šufánku koření Davídkovo pečené kuře, 2 stroužky česneku z Buchlovic, 50g čerstvého másla, větvičku hladkolisté petržele nebo jinou bylinku, malou hrst soli (tu máte v kredenci).