120 g tuňáka z konzervy naloženého v rostlinném oleji s chilli
200 g crème fraîche
2 červené cibule nakrájené na půlkolečka
hrst bazalky
hrst tymiánu
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Listové těsto rozválejte do kruhu. Pod těsto vložte formu na koláč, budˇvyloženou pečícím papírem nebo vymazanou tukem a vysypanou moukou a těsto do ni důkladně vtiskněte. Pokud listové těsto přesahuje kraje, tak jej odkrojte. Na listové těsto dejte crème fraîche a důkladně jej rozetřete po celé ploše těsta. Na crème fraîche nyní naskládejte půlkolečka červené cibule. Nakonec přidejte kousky tuňáka. Dejte péct do předehřáté trouby na 30 minut.Tymián i bazalku nasekejte nadrobno.Po 30 minutách posypte koláč nasekanými bylinkami a nechte ještě 3 minuty péct. Po upečení nechte vychladnout a můžete podávat.
Tip: Místo crème fraîche můžete použít kvalitní zakysanou smetanu.