Jehněčí kýtu nejdříve vykostěte. Máslo utřete se solí a rozmarýnem, vmasírujte do masa, opepřete jej a poté svažte kuchyňským provázkem. Vložte do pekáčku spoklicí a pečte na 150 °C přibližně 3 hodiny. Poté odklopte pokličku, slijte výpek, přidejte víno a nechte omáčku 15 minut redukovat – měla by zmenšit objem asi o polovinu. Dochuťte solí a pepřem a před podáváním jí přelijte maso a nočky.
Jak na nočky:
Uvařené brambory najemno nastrouhejte. Opraný špenát v mixéru najemno rozmixujte společně s vajíčkem a poté přidejte k bramborám. Rychle zapracujte mouku, z těsta vyválejte dlouhé hady a postupně odkrajujte malé nočky, do kterých ještě můžete otisknout vidličku pro hezký vzorek. Vařte ve vodě cca 2 minuty nebo na páře přibližně 5 minut dle velikosti nočků.