na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • Hovězí kližka 800gr
  • Rostlinný olej 2 lžíce
  • Červená cibule 200gr
  • Mrkev 200gr
  • Červené víno 500ml
  • Hovězí vývar 500ml
  • Žampiony 150gr
  • Uzená slanina 100gr
  • Šalotka 100gr
  • Máslo 2 lžíce
  • Hladká mouka 2 lžíce
  • Sůl
  • Pepř
  • Brambory uvařené ve slupce a oloupané 500gr
  • Vejce 2kusy
  • Strouhanka 2 lžíce
  • Solamyl 1 lžíce
Hovězí kližku nakrájíme na kousky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na oleji. Zalijeme vínem a vývarem. Přidáme červenou cibuli a mrkev nakrájenou na větší kusy, tak abychom je mohli později vyndat.

Maso udusíme téměř doměkka.
Očištěné žampiony nakrájíme na větší kousky, slaninu na kostičky a šalotky pouze oloupeme. Slaninu, šalotku i žampiony orestujeme a přidáme k masu. Vše společně dodusíme do změknutí masa.

Z másla a mouky připravíme zásmažku, pomocí které omáčku zahustíme. Dochutíme solí a pepřem. Brambory nastrouháme najemno, přidáme solamyl a vejce. Pořádně promícháme, ochutíme solí a pepřem. Ze směsi vyválíme krokety, které obalíme ve strouhance a usmažíme.

Tip: použijeme-li kvalitní vývar a maso dusíme dostatečně dlouho, tuto omáčku není potřeba zahušťovat. Vložka v omáčce se nesmí vařit dlouho, aby se nerozdusila.



Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024