na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím
  • cca 250 g zvěřiny (jelení, srnčí, kančí)
  • 1 cibule (p.Svačina)
  • 2 lžíce másla (Lacrum)
  • 2 stroužky česneku (p. Janda)
  • 2 mrkve (p.Svačina)
  • 1 petržel (p.Svačina)
  • 1/3 celeru (p.Svačina)
  • 1 brambora(p.Svačina)
  • 150 g dýně hokkaido(Libčeves)
  • 100 g kapusty (p.Svačina)
  • 120 g rajčatového protlaku (Prunus)
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 snítky dobromysli (1 lžička sušené)
  • 1 starší houska
  • několik lžic mléka (Farma němcová)
  • 2 hříbky nebo žampiony
  • vejce (p.Martínek)
  • sůl, pepř

 

Maso umelte (může být i směs) a rozdělte přibližně napůl. Cibuli nadrobno nakrájejte a orestujte, poté přidejte maso, opět nechte restovat a následně vsypte koření a zbytek nakrájené zeleniny kromě kapusty a dýně. Zalijte vodou a protlakem, přidejte koření a bylinky, osolte a nechte asi 20 minut vařit, poté přidejte nakrájenou dýni. Mezitím si připravte zvěřinové knedlíčky. Hříbky nakrájejte nadrobno a chvíli opékejte na másle. Druhou polovinu masa smíchejte s rozemletou houskou zlehka namočenou v mléce, přidejte vejce, opečené hříbky, trochu soli a smíchejte. Ze směsi odkrajujte nočky a pokládejte na povrch vařící polévky, je-li masová směs příliš řídká, zahustěte trochou strouhanky. Vařte bez míchání dalších 10-15 minut, poté přidejte nakrájenou kapustu (žebra předem vykrojte) a ještě dalších cca 5 minut provařte, aby zůstala lehce křupavá. Podávejte s dobrým kváskovým chlebem.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024