na úvod

Načítání obrázku. Čekejte prosím

Kapr na víně 

  • 2 filety z kapra (Rybářství Kolář)
  • 1 dcl suchého bílého vína
  • 6 snítek tymiánu
  • sůl, pepř
  • trocha hladké mouky na obalení
  • 4 lžíce másla

Kapří filety naporcujeme a lehce osolíme. Mezi jednotlivé porce natrháme tymián a zalijeme vínem, necháme přes noc v lednici marinovat. Poté vyndáme, osušíme a necháme přijít k pokojové teplotě, následně jemně obalíme v mouce.

Smažíme na tenké vrstvě másla na nepřilnavé pánvi, stačí několik minut z každé strany (nejdříve krátce z vnitřní, potom déle ze strany kůže). Podáváme se zeleninovým pyré nebo bramborovým salátem. 


Bramborovo-petrželové pyré

  • 300 g petržele
  • 400 g brambor, moučných
  • 200 ml plnotučného mléka (Josef Ciboch)
  • 3 lžíce másla (Lacrum)
  • sůl

Brambory i celer uvařte (oloupané a nakrájené na menší kusy). Rozšťouchejte ještě horkou zeleninu s máslem a solí, poté postupně přilévejte horké mléko, dochuťte a vyšlehejte.




Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024