na úvod

Lahodné uzeniny a masové konzervy




Řeznictví a uzenářství Matek – uzenářské výrobky
více...


Tradice starobylého řeznického rodu 

Uzeniny jsou často zdrojem mnoha nezdravých přídavných látek a velkého množství soli. To se ale netýká kvalitních uzenářských výrobků od Řeznictví a uzenářství Matek! 

Tradice této firmy sahá až do roku 1548, odkdy je v městské kronice datována zmínka o řeznickém rodu Matků. Od té doby fungovala řeznická výroba a vystřídalo se mnoho generací Antonínů Matků - řezníků. Antonín Matek starší, otec současného majitele, se před revolucí pustil do obchodu s masem, kdy provozoval pojízdnou prodejnu. V současnosti podnik řídí Antonín Matek mladší. 

V Našem gruntu můžete nakoupit třeba jejich vynikající klobásky a salámy.
obrazek196
obrazek196

Rodinná konzervárna Olina Bezchleby - Via Delicia – masové konzervy
více...


Přírodní pochoutky s prvorepublikovým šarmem 

Že masová konzerva nemůže být dobrá? To jste asi ještě nezkusili výrobky z české konzervárny Via Delicia. Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně ze statku, stály na počátku rodinné konzervárny Via Delicia. 

Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní masové konzervy. Jejich autenticitu navíc podtrhují retro sklenice, které se na konzervování masa používaly už koncem 19. století. 

Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si u nás můžete pořídit například králičí či srnčí paštiku, pstruha na másle nebo pečenou křepelku či jehněčí pečínku.
obrazek344
obrazek344

Paštiky Čongrády - paštiky
více...


Opravdová paštika bez lepku
 
Pouze maso, bylinky a koření – to najdete v tradiční játrové a bůčkové paštice Čongrády. Tyto pochoutky vznikají v malé rodinné konzervárně v Mníšku pod Brdy. Jejich složení vychází z rodinné receptury, kterou vytvářel dědeček paní majitelky Štefan Čongrády. Zkušenosti z vesnických zabijaček mu umožnily vytvořit produkty s vyváženou chutí a hlavně ze skutečného masa. Maso zpracovávané do paštik pochází od společnosti Ecoprodukt z jižních Čech, která zaručuje český původ vepřového. V játrové paštice kromě jater a slaniny ucítíte čerstvě opraženou cibuli, muškátový oříšek a trošku majoránky, v bůčkové zase oceníte vysoký obsah libového šťavnatého masa. Čerstvě namletý pepř přidává těmto klasikám na intenzivní chuti. Paštiky neobsahují žádný lepek, takže jsou vhodné i pro celiaky. Celá výroba od zpracování masa, až po balení a konzervaci probíhá ručně.
obrazek414
obrazek414

Jatky Fryšava – maso a uzenářské výrobky
více...


Kvalita bez kompromisů

Jatky Fryšava kladou největší důraz na kvalitu svých výrobků. Z jejich produkce pochází například výborné salámy, klobásky nebo jitrnice. Jejich jakost je zaručena používáním výhradně masa z vlastní porážky dobytka na jatkách ve Fryšavě. 

Dobytek nakupují od místních zemědělců z Vysočiny. Pro výrobu jsou používány tradiční výrobní postupy a receptury a v uzeninách nenajdete žádné náhražky jako jsou například sója, mouka nebo kuřecí separát. Neobsahují ani chemikálie - například fosfáty nebo další látky, které zadržují v uzenině vodu, čímž uměle zvyšují hmotnost výrobků.
obrazek494

Čerstvé maso




Farma Loužná – kuřecí maso
více...


Spokojená kuřata z Farmy Loužná 

Kuřata na Farmě Loužná žijí ve volných výbězích, jsou krmena kvalitním krmivem a doba výkrmu je až sedmdesát dnů (v běžných výkrmech je to pouze čtyřicet dní). Díky krmení celou pšenicí mají kuřata pozvolné přírůstky a doba výkrmu dosahuje až k sedmdesáti dnům, oproti běžnému výkrmu do 40 dnů. Jsou porážena přímo na farmě, což odbourává stres z transportu. Spokojená a zdravá kuřata chovaná bez stresu prožijí kvalitní život a mají nakonec také vyzrálejší a šťavnatější maso. 

Díky vyššímu věku mají kuřata nejen větší hmotnost, ale také vyšší obsah tuku, který ovšem vykazuje ve srovnání s tukem jiných zvířat vyšší podíl nenasycených masných kyselin a nižší hladinu cholesterolu.
obrazek197
obrazek197

Mitrovský dvůr - hovězí a vepřové maso
více...


To nejlepší maso

Zvířata na této farmě jsou zdravá a silná už jen proto, že pastviny nejsou chemicky ošetřované. Hospodaření je ekologické a podobá se tomu, jaké bylo za dob našich babiček a prababiček.Pole jsou zbavena chemie přes více než deset let. Na těchto venkovních pastvinách skot pobývá celoročně a má dostatek pohybu, nejen díky těmto aspektům je maso z dobytka tak kvalitní. Skot a dobytek je živen pouze kvalitní stravou, kterou si sami zemědělci na Mitrovském dvoře pěstují. Zde se také hospodáři pyšní místní produkcí. Od narození skotu po jeho porážku, přes zrání a balení. To všechno mají v rukou místní lidé a mají tak nad vším absolutní přehled a záruku.

Rybářství Kolář - čerstvé ryby
více...


Zdravé rybí maso z Vysočiny 

Každý ví, že ryby jsou důležitou součástí vyváženého jídelníčku. Tuzemské ryby jsou zároveň čerstvé a ekologické, protože se nemusí přepravovat od moře. Rybářství Kolář na Vysočině provozuje rodina Kolářových od roku 2013. Navazuje na zkušenosti Rybářství Velké Meziříčí. K této tradici přidávají současní majitelé poctivou práci a mnohaleté rodinné zkušenosti z oblasti zemědělství. Kromě klasického chovu pstruha duhového se Kolářovi zabývají také dlouhodobě chovem sivena amerického a dalších sladkovodních ryb jako jsou kapr, lín, candát, amur, tolstolobik a štika. V souladu s tradicemi se poctivě starají o 150 rybníků v krásné přírodě na Vysočině.
obrazek513
obrazek513
obrazek513

Horní Dvorce – jehněčí maso a uzeniny
více...


Jehněčí v biokvalitě z Horních Dvorců 

Historie farmy Horní Dvorce sahá až do středověku. Současní majitelé ale chovají zvířata podle moderních ekonorem. Rodinný podnik v dnešní podobě zahrnuje jak výrobu sýrů, tak masa a uzenin z jehněčího masa. 

Na maso chovají na Statku Horní Dvorce ovce plemen Suffolk a Texel, které se téměř celoročně pasou venku. Statek je certifikován jako ekoFarma, porážku provádí na zakázku Jatky Albeř, které však bio certifikaci nemají, bohužel tak výsledné jehněčí maso nemůže být prodáváno s bio certifikací. 

Kromě jehněčího masa můžete v Našem gruntu koupit také místní vynikající bezlepkové uzeniny, jako jsou klobásy či párky, nebo paštiku s jehněčími játry.
obrazek324
obrazek324

Farma a jatky Rudolec – hovězí maso
více...


Vyzrálé hovězí na pořádné steaky! 

Farma a jatky Rudolec leží v Karlovarském kraji a do prodejen Náš grunt dodávají zejména vyzrálé hovězí maso, které pochází z jejich vlastního chovu skotu masného plemene plemene Charolais. 

Pastviny farmy se rozkládají v malebné přírodě v chráněné krajinné oblasti Slavkovský les. Kolem pěti set kusů hovězího dobytka se během roku volně pase na 580 hektarech luk. V zimě se zvířata schovávají na poli u přístřešků u statku Kostelní Bříza, kde jsou dokrmována senem. Chov je vedený jako ekologický a skot netrpí stresem ani na jatkách. 

V obchodech Náš grunt je maso k dostání ve vakuovém balení, a to různé řezy včetně mletého masa.
obrazek340
obrazek340
obrazek340


Copyright Náš GRUNT s.r.o. 2009 – 2024