Přírodní pochoutky s prvorepublikovým šarmem
Že masová konzerva nemůže být dobrá? To jste asi ještě nezkusili výrobky z české konzervárny Via Delicia. Naši předci před bezmála sto lety dobře věděli, jak využít darů přírody i v zimě, uchované v zavařovacích sklenicích. Právě recepty z knihy o zavařování z roku 1925 spolu s poznámkami původní majitelky, hospodyně ze statku, stály na počátku rodinné konzervárny Via Delicia.
Její zakladatel Olin Bezchleba připojil k tomuto prvorepublikovému pokladu navíc patnáct let své kuchařské praxe. Tak vznikly tradiční, ale v dnešní době zároveň originální a stoprocentně přírodní masové konzervy. Jejich autenticitu navíc podtrhují retro sklenice, které se na konzervování masa používaly už koncem 19. století.
Mezi dobrotami z Via Delicia ze Zábřehu na Moravě si u nás můžete pořídit například králičí či srnčí paštiku, pstruha na másle nebo pečenou křepelku či jehněčí pečínku.